Problem : Receiving error message while trying to use PC5250 emulator to AS400

Problem : Receiving error message while trying to use PC5250 emulator to AS400

Hello, I am currently running Vista Business and trying to connect to an AS400 via my PC5250 emulator on my machine.  I’ve never had any trouble, even with Vista until a few weeks ago.  I hadn’t updated anything or installed any new software, it just kind of stopped working on me.  I’ve seen this exact same error on this site via GOOGLE, however that was involving a remote user.  I am on the same LAN as the AS400.  I receive the below error each time while trying to connect

Receiving error message while trying to use PC5250 emulator to AS400

I ran a CWBping to my AS400, and these were the results:

IBM iSeries Access for Windows
Version 5  Release 2  Level 0
Connection Verification Program
(C) Copyright IBM Corporation and Others 1984, 2002.  All rights reserved.
U.S. Government Users Restricted Rights – Use, duplication or disclosure
restricted by GSA ADP Schedule Contract with IBM Corp.
Licensed Materials – Property of IBM

To cancel the CWBPING request, press CTRL-C or CTRL-BREAK
I – Verifying connection to system ACCTG…
I – Successfully connected to server application: Central Client
I – Successfully connected to server application: Network File
I – Successfully connected to server application: Network Print
I – Successfully connected to server application: Data Access
I – Successfully connected to server application: ODBC
I – Successfully connected to server application: Data Queues
I – Successfully connected to server application: Remote Command
I – Successfully connected to server application: Security
I – Successfully connected to server application: DDM
E – CWBCO1003 – Sockets error, function connect() returned 10061
E – CWBCO1049 – The iSeries server application (MAPI) is not started
E – CWBCO1008 – Unable to connect to server application MAPI, returned 10061

E – CWBCO1011 – Remote port could not be resolved
E – CWBCO1008 – Unable to connect to server application USF, returned 8407

E – CWBCO1003 – Sockets error, function connect() returned 10061
E – CWBCO1049 – The iSeries server application (Web Administration) is not start
ed
E – CWBCO1008 – Unable to connect to server application Web Administration, retu
rned 10061

I – Successfully connected to server application: Telnet
I – Successfully connected to server application: Management Central
E – CWBCO1011 – Remote port could not be resolved
E – CWBCO1008 – Unable to connect to server application Service Tools, returned
8407

E – CWBCO1011 – Remote port could not be resolved
E – CWBCO1008 – Unable to connect to server application Operations Console, retu
rned 8407

E – CWBCO1011 – Remote port could not be resolved
E – CWBCO1008 – Unable to connect to server application Operations Console, retu
rned 8407

W – CWBCO1015 – Connection verified to system ACCTG, but there were warnings


 

Solution: Receiving error message while trying to use PC5250 emulator to AS400

Here is where you can find the latest service pack for Client Access.  Only V5R4 and later are known to be Vista compatible.
http://www-03.ibm.com/systems/i/software/access/windows/casp.html